top of page

ΥΠΟΑΛΛΕΡΓΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

H ομάδα των κτηνιάτρων και διατροφολόγων της Naturea σχεδίασε συνταγές ειδικά για σκύλους με προβλήματα υγείας σχετικά με το πεπτικό σύστημα, τα δερματικά και διάφορες άλλες ευαισθησίες. Αν το σκυλάκι σας αντιμετωπίζει στομαχικά προβλήματα, αλλεργίες ή δερματικά, επιλέξτε μια από τις παρακάτω συνταγές για να το βοηθήσετε να επανέλθει, ενισχύοντας τις φυσικές άμυνες του οργανισμού του.

Η συγκεκριμένη σειρά συνταγών περιλαμβάνει 8 μονο-πρωτεϊνικές συνταγές ξηρής τροφής και 4 συνταγές νωπής τροφής που μπορούν να συνδυαστούν σε 1 γεύμα, ενισχύοντας την ευημερία και μακροζωία του σκύλου σας.

​Πατήστε πάνω στη συνταγή που σας ενδιαφέρει για να δείτε την αναλυτική σύνθεση της, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της, αλλά και τις προτεινόμενες λιανικές τιμές.

Magnum.png

Magnum

Iberian Pork

Magnum Large.png

Magnum Large

Iberian Pork

Acqua small.png

Acqua Deep Ocean Small Breed Tuna

Fera.png

Fera Wild Boar

Agnus.png

Agnus Lamb

Mare.png

Mare Salmon

Naturals Acqua Tuna 12kg.png

Τι σημαίνει Υποαλλεργική τροφή σκύλου;

 

Οι αλλεργίες στους σκύλους προκαλούνται κυρίως από τη διατροφή ή από περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως οι εποχικές αλλεργίες, τα οικιακά καθαριστικά ή τα κακής ποιότητας κρεβατάκια. 

 

Όταν ένας σκύλος έχει αλλεργική αντίδραση, τα συμπτώματα μπορεί να είναι αρκετά διαφορετικά, αλλά πιο συχνά εκφράζονται ως μια κατάσταση που ονομάζεται αλλεργική δερματίτιδα, δηλαδή ως ερεθισμός ή φλεγμονή του δέρματος. Άλλα συνήθη συμπτώματα περιλαμβάνουν:

 • Βήχας και φτάρνισμα.

 • Έντονο ξύσιμο.

 • Επίμονο γλείψιμο στις πατούσες.

 • Πρησμένα πόδια.

 • Φλεγμονές στα αυτιά.

 • Κόκκινα μάτια.

 • Δυσκοιλιότητα.

 • Στομαχικές διαταραχές (εμετός, διάρροια κλπ)

 

Οι πιο συνηθισμένες τροφικές αλλεργίες προκαλούνται από κοινά συστατικά που υπάρχουν σχεδόν σε όλες τις τροφές, ειδικά στις χαμηλές κατηγορίες:

 • Κοτόπουλο

 • Καλαμπόκι

 • Σιτάρι

 • Σόγια

 

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι αλλεργίες αντιμετωπίζονται με μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή που ενισχύει τις φυσικές άμυνες του οργανισμού. Οι σκύλοι με αλλεργίες χρειάζονται μια καθημερινή δίαιτα με καθαρά συστατικά, απαλλαγμένη πλήρως από επικίνδυνες ουσίες και το κυριότερο με μια συγκεκριμένη πηγή ζωικών συστατικών.

 

Μια πηγή ζωικών πρωτεϊνών

Η υποαλλεργική τροφή χρειάζεται να έχει μια πηγή πρωτεΐνης ώστε να μπορεί εύκολα να διακρίνει ο κηδεμόνας αν ταιριάζει στο σκύλου του. Γνωρίζοντας για παράδειγμα ότι ένας σκύλος είναι αλλεργικός στο κοτόπουλο θα πρέπει να επιλέξετε τροφές με βάσει το αρνί και όχι με συνδυασμό αρνί-κοτόπουλο. Για απόλυτη ασφάλεια πάντα διαβάζετε την αναλυτική σύνθεση της ξηρής τροφής.

 

Ήπια σύνθεση

Η ξηρή τροφή που θα καταναλώσει ένας αλλεργικός σκύλος είναι σημαντικό να είναι ήπια στη χώνεψη και εύκολα αφομοιώσιμη. Με αυτό τον τρόπο δεν στρεσάρονται τα εσωτερικά όργανα και ο οργανισμός αφιερώνει χρόνο στην ίαση της αλλεργίας. Είναι γνωστό ότι κρέατα όπως το αρνί, το χοιρινό, η πάπια και ο σολομός είναι λιγότερο απαιτητικά από το κοινό κοτόπουλο γι αυτό και χρησιμοποιούνται στις υποαλλεργικές ξηρές τροφές.

 

Χωρίς επικίνδυνα σιτηρά

Τα φθηνά σιτηρά και όλα τα παράγωγα τους έχει παρατηρηθεί ότι επιβαρύνουν τον οργανισμό του σκύλου με αποτέλεσμα την εκδήλωση αλλεργικών αντιδράσεων. Στις περισσότερες περιπτώσεις μάλιστα πρόκειται για σάπια ή χαλασμένα σιτηρά Β και Γ διαλογής που ψήνονται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες προσπαθώντας να σκοτώσουν όλους τους παθογόνους μικροοργανισμούς τους.

 

Χωρίς συντηρητικά

Τα χημικά συντηρητικά που χρησιμοποιούνται κυρίως σε συστατικά κρέατος δυστυχώς απορροφώνται στο κρέας και φτάνουν μέχρι το πιάτο του σκύλου μας. Είναι σημαντικό μια υποαλλεργική τροφή να χρησιμοποεί φυσικές μεθόδους συντήρησης όπως είναι η Βιταμίνη E σε όλα τα στάδια παραγωγής της ξηρής τροφής.

 

Χωρίς ενισχυτικά γεύσης

Οι περισσότερες εταιρίες προσθέτουν χημικά ενισχυτικά με βάσει το νάτριο στις τροφές τους για να αυξήσουν τη γευστικότητα. Δυστυχώς αυτά επιβαρύνουν το πεπτικό σύστημα του σκύλου και αυξάνουν τον κίνδυνο αλλεργικών αντιδράσεων.

 

Οι υποαλλεργικές τροφές μπορούν αν αξιοποιηθούν στην αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων υγείας του σκύλου όπως τα δερματικά προβλήματα ή οι ευαισθησίες του πεπτικού συστήματος. 

ProductAnalysis (1).png
bottom of page